Landschapstest

Hoogstamboomgaarden zijn kenmerkend voor het landschap in Haspengouw, maar staan meer en meer onder druk. Ondanks verschillende maatregelen en acties blijft hun aantal afnemen en kampen vele hoogstamboomgaarden met (beheers)problemen. Als we deze landschaapselementen willen bewaren is het tijd om actie te ondernemen.

Daarom werken de Vlaamse overheid, het Regionaal Landschap Haspengouw en Voeren, de Provincie Limburg en de Haspengouwse gemeenten samen aan een visie voor hoogstamboomgaarden in Haspengouw. Een visie heeft pas kans op slagen als er draagvlak is.

Daarom luisteren we graag naar de stemmen van eigenaars, verenigingen en organisaties, burgers en andere belanghebbenden. De test 'ontdekjehaspengouw' was een eerste stap.

In deze test polsten we naar de aspecten die de Haspengouwers het meest waarderen in hun landschap.Tussen 5 oktober 2017 en 20 december 2017 vulden maar liefst 1427 mensen deze test in. Dit geeft ons een aardig inzicht op hoe inwoners naar het landschap en naar hoogstamboomgaarden in Haspengouw kijken. Benieuwd naar het resultaat? Je vindt de resultaten op deze pagina.

Je kan de test nog invullen, maar jouw antwoorden worden niet meer meegenomen in het onderzoek. Ze laten je wel toe om zelf op verkenning te gaan in Haspengouw. Op basis van je antwoorden stellen wij je mooie wandelingen voor, die het dichtst aansluiten bij jouw voorkeuren. Bovendien laten we je ook kennis maken met een verborgen landschappelijke parel. 

Goesting gekregen om de Haspengouwse boomgaarden te ontdekken? Hier vind je nog meer wandelingen in Haspengouw waar je kan genieten van het boomgaardenlandschap.

 

Doe hier de test

Bekijk de resultaten